Rivstart.se
Allt du måste veta om att starta eget

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Marknadsföring i sociala medier


Internetaffärer – tips för alla som vill göra bättre affärer på nätet

Twitter, Facebook och bloggar. Marknadsföringskartan har ändrats.

Idag ska vi prata lite om bloggar som ett möjligt marknadsföringsverktyg på nätet. För det är verkligen sant att en blogg kan bli ett fantastiskt och ett helt värdelöst sätt för dig att synas på nätet.

Förlåt, vad sa han? Sa han att det kan bli fantastiskt och helt värdelöst?

Ja, hur många bloggar läser du själv? Jag läser...ingen. Skälet är att de ofta är en orgie i ordet JAG och det är ju underbart för en person att få grotta ner sig i vilken frukost de åt och vad de egentligen anser om den senaste händelsen på löpsedlarna. Men är det bra marknadsföring? Är det inte snarare ett bevis på att de verkar ha lite för mycket fritid (usch vad jag är elak idag).

Så här känns de flesta bloggtexter för mig:
Jag vaknade tidigare än vanligt idag och tittade ut genom fönstret. Det snöar ute. Jag undrade om jag ska ta den blå eller röda mössan. Jag bestämde mig för jag skulle ta det beslutet lite senare. Oh, vilken succé det var igår på mötet. Alla kunder jublade. Härligt att vara så bra på det jag gör. Toppenhärligt! Nu har jag full fart framåt. Skönt med allt stöd jag får . Idag ska jag träffa en kund som jag ska hjälpa med massor av smarta grejor. Men först åt jag en ordentlig frukost. Fil, alltså egentligen A-fil. Jag gillar inte den vanliga filen längre. Den känns så fet. På tal om det så måste jag nog börja springa igen. Det var hur länge sedan som helst. Puh. Men hur ska jag hinna allt??? Det blev två smörgåsar med ost (eftersom leverpastejen var slut). Jag duschade och gav katten mat. Jag är verkligen förtjust i ordet jag och älskar att vara introspektiv och hoppas att ingen har märkt att den här bloggtexten innehåller ordet jag 19 gånger.

Hörs igen imorgon alla fans

P.S Jag valde den blå mössan till slutDet jag menar är att om en blogg ska fungera som ett verktyg så måste den ha minst det här:
 • En originell vinkel, en personlig ton och ett starkt innehåll som är riktat till målgruppen.
 • Den måste uppdateras ofta, helst varje dag eftersom det är hela idén med bloggandet.
 • Och viktigast:
 • Den måste stödja det du vill sälja och göra det på riktigt eftersom bloggen ska hjälpa dig att sälja saker (annars kan du ju starta en privat blogg och bara ha det kul med den).

 • Bloggande, och särskilt företagsbloggande ställer enorma krav på kreativitet och förmåga att leverera spännande saker som inte bara berör målgruppen utan också säljer på ett direkt eller indirekt sätt. Tufft jobb att ha varje dag.

  Eller vad tycker du?

  Vill du veta mer om marknadsföring i sociala medier?

  Lär dig allt du måste veta om Sociala medier

  Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
  Prenumerera gratis på månadsbrevet Internetaffärer här:

  Vill du göra bättre affärer på nätet?
  Du får gratis tips som hjälper dig som vill fånga in kunder på nätet, sälja direkt och få koll på det senaste.

  Internetaffärer har 17 000 glada läsare som satsar på internet som kanal för sina företag.

  Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av böcker om internet från Bokförlaget Redaktionen.

  Läs exempel på tipsbrevet Internetaffärer så du vet vad du får

  Fyll i din e-postadress i rutan
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.  Rivstart.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
  stefan@redaktionen.se | Sitemap