Rivstart.se
Allt du måste veta om att starta eget

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Gräsklippning = marknadsföring


Rivstart – Sveriges största nyhetsbrev om marknadsföring för små företag

Jag läste en gång att Amelia Adamo bedömer folk efter hur de rör sig. Hur snabbt de går, äter och gör vardagliga saker avgör hur snabbt de kommer att fatta saker – enligt henne.

En gång i tiden jobbade jag natt på Kronobergshäktet där jag, en annan vakt och Refaat El Sayed hade en tävling om att laga bäst mat (apropå särbehandling av fångar). Där stod vi på torsdagskvällarna i ett trångt pentry och snart lärde vi oss att Refaat bedömde människor efter om de följde recept eller körde lite fritt. Jag var mer kreativ än noggrann och min kollega var tvärtom. Enligt Reefat som nog bara var bara virrig.

Jag har verkligen längtat efter en egen sån här skön måttstock – och den kom i somras när jag klippte gräsmattan. Folk klipper gräsmattor olika, har du sett det? En del har behov av att inte gå över samma plätt mer än en gång och svettas nitiskt över stock och sten, hur svårt det än är.

Själv börjar jag någonstans i närheten av gräsklipparskjulet och betar av allt jobbigt först. Alla kanter, allt runt buskar och vid grusgången. Sedan delar jag in området i mindre bitar där jag kan gå rakt fram och tillbaka och släppa tanken på vad jag håller på med och bara få det gjort. Det värsta först. Apropå marknadsföring alltså.

Idag ska vi prata om dig, om hur du gör.

Så hur klipper du gräsmattan egentligen (Eller tar itu med marknadsföringen)?

Vilken typ är du?

1. Du läser allt om hur gräs fungerar, tillväxthastighet, ideala väderförhållanden, optimal gräshöjd ställt mot meteorologiska fakta som soltimmar per år, vind, surhetsgrad och bakteriologiska fakta o m jorden– snark…kommer aldrig igång. Du kan inte leva med uttrycket: Hellre något bra idag än något perfekt imorgon, för det kan aldrig bli så perfekt att du kommer igång.

2. Du gillar att få igång processen, klipper en stund och tröttnar snart för att träden behöver ansas…och tröttnar efter ett tag för att dasset behöver målas…och…

3. Du väntar på att någon annan ska göra det, för det kan vara så jobbigt (och det är ju sant)

4. Du klipper och njuter av processen i varje enskild sekund (Fantasifigur)

5.
Du slutar klippa för att det ”kanske börjar regna snart” (Man kan inte klippa gräs när det regnar, inte ringa kunder på fredagar etc)

6. Du börjar klippa grannens gräs istället (Nätverkar så mycket att affärerna blir lidande)

7. Du letar ständigt efter en ny gräsklippare – en bättre – smartare – dyrare – men låter alla modeller stå i skjulet (bredvid CRM-systemet)

8. Du tröttnar på vårdandet, vill ha resultat snabbare och tar fram en jordfräs (spammar kunderna) eller en asfaltsmaskin istället.

Eller… Du tänker på belöningen och resultatet som kommer av ett väl utfört jobb. Du är idealpersonen som förstått hur alla lyckade projekt fungerar – Det är jobbigt att komma igång, det finns massor av hinder och ursäkter men belöningen i gräsmattefallet är en kall öl på trappan. I marknadsföringen – är belöningen nöjda kunder och en prasslande kassa . Det är den här personen vi vill vara på jobbet och det är den vi försöker bli varje dag. Eller hur?

Ut och klipp!

Lästips som 75 000+ andra har gillat

Gerillaföretagaren - Hur du marknadsför ditt företag utan pengar

"Fantastiska modiga tips, som jag har använt och haft glädje av minsann! Fick genast flera nya kunder i samband med att jag utökade mitt verksamhetsområde i en ny stad där ingen kände mig."
Jennie Finkelstein, Finkelstein Form

”Tack Stefan för en underbar bok. Jag har börjat skumma igenom boken lite och hittade saker som jag absolut inte fick tappa bort, så jag vek en flik i hörnet av sidan....jo tjena....det gick ju "bra".....skulle jag fortsätta med det systemet, så skulle varenda sida ha en vikt flik....och de håller ju inte....Frågan är nu, som jag brottas med, hur ska jag tillgodogöra mig en bok som har klokheter på varje sida.??? Puh.”
Elisabeth Jarmyr, Disajnhaus

”Har nu hunnit läsa ca hälften av gerillaföretagaren, och jag måste säga att jag beundrar din kreativitet och roliga ideèr! Många av tipsen kommer vi att använda varje dag i fortsättningen.
Jag har länge letat efter någon som kan skriva och ge tips på ett plan som funkar och inget flum som det gamla uttrycket "Kunden i centrum" utan lite mer kreativt och konkret information om vad man bör göra och inte göra.”

Peder Nilsson, Farsta Lås AB

”Vi är ett grossistföretag för frisörer med affärsidé att vara komplett frisörgrossist med uppsökande verksamhet samt inom kort genom Internet. Boken Gerillaföretagaren har gett oss så mycket på kort tid och vi ser med glädje fram emot den dag då de tio tipsen kommer. Vi har anammat mycket av det som Du skriver om i boken och får också beröm av våra kunder för det lilla extra vi ger dem.
Tack från mycket nöjda läsare!”

Solweig Holmqvist,MODULINE AB

”Jag har läst din bok och har haft stor nytta av det! Jag har tillämpat många av dina ideer i min MF och rekommenderar den starkt.
Jag gratulerar dig till en mycket praktisk och användbar bok.”

Andreas Papacosta

”En jättebra bok som ger mig nya infallsvinklar på hur jag kan utnyttja marknadsföringsresurserna på ett bättre sätt.”
Morgan Sehlstedt, CLIQ Contact Center

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Rivstart här:

Vill du ha snabba tips om din marknadsföring?
Du får tips om gerillamarknadsföring och mer traditionella metoder för företag att synas till låga kostnader.

Rivstart är sedan 1998 Sveriges största nyhetsbrev om marknadsföring med drygt 37 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med marknadsföringsböcker.

Läs exempel på tipsbrevet Rivstart så du vet vad du fårFyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
Rivstart.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap