Rivstart.se
Allt du måste veta om att starta eget

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Bli mer effektiv på mässan


Rivstart – Sveriges största nyhetsbrev om marknadsföring för små företag

Oj, vad trevligt det var på mässan, men sedan hände inget. Varför?

Affärsmöten, vare sig de kallas mässor, nätverksmöten eller events kan få vem som helst att klia sig i huvudet efteråt. Varför blev det inte riktigt så bra som jag hoppades? Varför fick jag inte in så många namn som jag drömde om?

Och här kommer de hårda orden: Det beror antagligen på dina förberedelser. Idag ska vi prata just om dem. Så hur gör du för att få ut något bra av de här situationerna?


Här är några snabba förslag till att bli effektivare på mässan:

1. Bestäm dig för dina avsikter. Varför ska du vara med/gå dit? Går du dit för att lära dig något, bygga relationer, sälja eller bara för att komma bort från kontoret? Avsikter brukar som du vet fungera bäst en i taget eftersom de skickar dig i rätt riktning.

2. Passar händelsen dina avsikter? Det är inte så lyckat att gå på fest och tänka ”sälj” och inte så lyckat att gå på en mässa och tänka ”fest”. Ändra avsikter efter vilken typ av event det handlar om. Jag vet, det låter stelt och tråkigt att gå iväg som en robot, men ärligt talat, det är ju ditt jobb vi pratar om här, inte julfest med släkten.

3. Vad behöver ditt företag bäst? Är det nya kontakter, en ny lista på leads eller vad är det? Oavsett vad det är, se till att du har tänkt ut hur du ska få fram det på ett snyggt sätt. Fundera över vad du vill ha - på kort, lång och kanske till och med medellång sikt för att avgöra vad det är ditt företag behöver ha ut av just det du ska vara med på.

4. Det sägs ju att det behövs tre kontakter innan folk har en plats för dig i sina hjärnor. Det spelar ingen roll om det är tre ”öga mot öga”, tre annonser, eller tre telefonsamtal. Tre är siffran vi fått lära oss. Det är därför du har en inövad hisspresentation – en trettiosekunders intresseväckare – som du kan lägga fram.
Det är därför du skakar hand med människor och diskuterar med dem. Det är därför du har ett skrivet material med dig som du kan dela ut om det passar. Den här trekontaktsregeln är en bra regel att ha med sig för att göra dig medveten om vad som antagligen krävs, mer än att ha den som en definitiv sanning.

5. Se till att du har något som dina konkurrenter inte har - och ha det med dig. Lämna ödmjukheten hemma. Se till så att du kan förklara skillnaderna och fördelarna på mindre än två minuter

Bra va

Konsten att marknadsföra ditt företag på fem minuter

5-minutersmarknadsföraren -350 sätt att förbättra ditt resultat på bara fem minuter

"5-minutersmarknadsföraren är lättläst med många tips och tankar som är genomförbara på direkten. Den har hjälpt mig att Spola alla floskler och flumflum, man ska vara mer konkret och det behöver inte ta tid.
Låt den ligga framme och släng ett öga i den nu och då för att få lite nya tankar och infallsvinklar."

Peter Karlsson, Mönsterås bostäder

"Jag har läst marknadsföring och försäljning på högskolenivå men älskar de här små konkreta böckerna med tips från verkligheten. Att få inspiration och nya idéer när det ibland känns som att man fått lite torka är otroligt inspirerande. Det är så roligt att se effekter av det man gör. Tack!"
Jeanette Svedberg, Gävle

”Mycket bra bok som alltid ligger på skrivbordet. Den ger hjälp direkt för olika punktinsatser i marknadsföringen, varje dag!”
Sara Vennerberg, PHAX swimwear scandinavia

"Den här har i särklass hjälpt oss mest att synas och sälja mer utan att lägga en ner förmögenhet. Jättebra bok!"
Jessica Mossberg, Dina Butiker Sverige AB / Babyfrog.se

"Boken är mycket bra och har hjälpt mig med många tips på hur jag kan förbättra min hemsida, kundvård och förbättra mitt resultat."
Peter Sundin, TMCS Engineering

"5-minutersmarknadsföraren har hjälpt mig massor, den har gett min många kraftfulla och konkreta tips på hur jag kan förbättra min marknadsföring."
Daniel Roquéo, Andetag Inspirit

"Jag har använt boken för att motivera mitt team att se delmål och inte bara de stora målen. Det är en bra bok för att hitta inspiration för att strukturera det dagliga arbetet och att se de enkla lösningarna."
Lin Eriksson, Miinto.se

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Rivstart här:

Vill du ha snabba tips om din marknadsföring?
Du får tips om gerillamarknadsföring och mer traditionella metoder för företag att synas till låga kostnader.

Rivstart är sedan 1998 Sveriges största nyhetsbrev om marknadsföring med drygt 37 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med marknadsföringsböcker.

Läs exempel på tipsbrevet Rivstart så du vet vad du fårFyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
Rivstart.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap