Rivstart.se
Allt du måste veta om att starta eget

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Är du som en chokladkaka för 79 kronor?


Rivstart – Sveriges största nyhetsbrev om marknadsföring för små företag

I helgen kom min fru hem med en avlång pappersförpackning. Den var orange, snyggt designad med rivsnöre och allt - inuti låg en 50 grams chokladkaka för 79 kronor.

Hon vet att jag blir lycklig av sånt. Och skälet är att jag njuter av alla bevis på att det oftast inte är chokladen man pröjsar för - det är känslan. Det kan vara paketet, utseendet, stilen eller något annat som gör att det känns värt att betala mer.


Fråga: Och vad har det med dig att göra?
Svar: ALLT!


Så hur ska du göra för att skapa din egen 79-kronorschoklad?


1. Var dina kunders bästa guide in i din värld. Det är underbart att möta människor som kan förklara komplicerade saker så att till och med jag förstår dem. Ta mer betalt för det - inga problem.

2. Sälj en känsla. Skapa en dyr, en svindyr förpackning till din produkt och ge oss som köper en känsla av lyx och lite andakt när vi öppnar förpackningen.

3. Gör en garanti skriven på en A-4-sida, istället för fyra sidor finstilt. Visa att du inte garderar dig in absurdum och vi känner att det går att lita på dig - och är villiga att betala mer för det.

4. Sätt dig in i kundernas värld . Jag menar att du ska fråga dem hur du kan göra deras värld bättre. Vad du kan göra för att de ska bli mer framgångsrika. Hur dina kunskaper kan hjälpa dem att få fler kunder, tjäna mer pengar, bli starkare. Ka-ching!

5. Bli den resurs dina kunder längtar efter: Bli den som kunderna säger så här om: "Jag fattar inte hur vi ska....ja, just det! Jag ringer X. Han/hon vet säkert." Kunder betalar hellre en hjälpare än en säljare.

Hur du vinner över konkurrenterna - varje dag

Spöa konkurrenterna - 236 tips som får konkurrenterna att önska att de var du

"Stefan Ekberg har – återigen – skrivit en bok precis som man vill ha den: Kortfattad, konkret och direkt överförbar till praktisk verksamhet i mitt företag. Tipsen är generella men känns som om de är skrivna just för mig. Man kan ta några tips om dagen, eller använda den som uppslagsbok när man har ”kört fast” och idéerna tryter. Ett extra plus för formatet – man kan ta med den i fickan och läsa den närhelst man vill. Boken hjälpte mig prioritera bland vad som måste göras. Enkla saker som inte kostar pengar har vi infört omedelbart, andra har vi lagt in i en prioriteringslista och betar av ett område i taget. Det är skönt att som chef ha någon som hjälper en att samla tankarna och tänka på hur man ska spöa konkurrenterna!"
Fredrik Sjöberg, Verksamhetschef Studieförbundet Vuxenskolan

”Jag fick snabbt ihop 14 åtgärder från boken som passar vår bransch och situation. Jag har tagit upp dessa 14 åtgärder på vår senaste säljkonferens, haft grupparbete kring dessa punkter och gemensamt spikat vår affärsidé.”
Anders Sture, Svea Fyrverkerier AS, Norge

”Det som är bra är att den är skriven på ett sätt som gör den lätt att läsa. Den lämpar sig även att komma tillbaka till och kolla på enstaka tips. Mig har den hjälp med enkla tips som man kan ha i åtanke hela tiden när man arbetar med sitt eget företag.”
Ado, Radio Göteborg

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Rivstart här:

Vill du ha snabba tips om din marknadsföring?
Du får tips om gerillamarknadsföring och mer traditionella metoder för företag att synas till låga kostnader.

Rivstart är sedan 1998 Sveriges största nyhetsbrev om marknadsföring med drygt 37 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med marknadsföringsböcker.

Läs exempel på tipsbrevet Rivstart så du vet vad du fårFyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.Rivstart.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap