Rivstart.se
Allt du måste veta om att starta eget

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Allt börjar utanför butiken - så får du in kunderna


Smarta tips för butiker

Det första intryck kunderna får av din butik är utsidan - dörren, skyltfönstret och skyltarna. Skyltfönstret är helt enkelt din billigaste och samtidigt mest effektiva annons eftersom det kan tala om vad din butik handlar om och vad kunder kan förvänta sig hitta inne i butiken.

Tänk så här:
Har du tänkt på att de flesta skyltfönster är gjorda för att ses rakt framifrån? Tänk efter på hur dina kunder närmar sig butiken. Kommer kunderna från sidan, vilket de oftast gör, och ditt butiksnamn bara finns på skyltfönstret, då kommer de förbipasserande inte att se det lika lätt. Samma sak gäller dina produkter. Placera dem i vinkel.Det är smart att sätta skyltarna i en vinkel, kanske samma skylt i vinkel på båda sidorna av skyltfönstret så att människor kan se oavsett vilken vinkel man kommer ifrån. Det kanske ser lite knäppt ut om man ser på det rakt framifrån, men det är inte så de flesta kommer se det.

När du kontrollerar din skyltning. Gå bort från butiken och närma dig den med bråttomsteg. Ser man det du vill visa? Finns det något man hajar till på? Ju snabbare man går desto snävare blir synfältet. Om man inte ser det du vill visa från ett visst avstånd utan när man står mitt framför så är lusten att stanna mycket mindre.

Lästips som andra har gillat

1000 tips om att sälja mer i din butik

"Främst har jag lärt mig att förstå våra butikers beteende och även hitta argument för att i vissa fall förändra det. Den är enkel att läsa och ta till sig. Det här är en bok jag rekommenderar till den/alla som jobbar med butiksförsäljning."
Åsa Lilja, Team Sportia AB

"Fantastisk och rolig fick mig ett riktigt gott skratt när jag läste boken. Man kommer till insikt och förstår vilka problem man gjort innan och vad man kan bli bättre på. Otroligt rolig bok..."
Robert Chamoun, Salong Eurostop

"Jag har blivit mer framåt och initiativtagande i marknadsföringen och fått en jäklar-anamma känsla! Har testat att "kuppa" i julas och har märkt effekt. Lärt mig mycket om hur folk funkar."
Linda Ahl, Afrodites Under

"Boken har visat idéer för marknadsföring- inspiration i största allmänhet- bara en sån sak som att sluta fråga kunder om man kan hjälpa till- "hej" och paus...kontakt = MYCKET effektivare!!"
Bernzons blomsterhandel


Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Butikstipset här:

Sälj mer i din butik
För dig med butik som behöver nya tips och inspiration som hjälper dig att sälja mer i din butik.

Butikstipset går ut till nästan 18 000 prenumeranter och startades 2004.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med bra böcker om att sälja från Bokförlaget Redaktionen.

Läs exempel på tipsbrevet Butikstipset så du vet vad du får

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Rivstart.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap