Rivstart.se
Allt du måste veta om att starta eget

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Bloggar som marknadsföring - bra eller dåligt?


Internetaffärer – tips för alla som vill göra bättre affärer på nätet

Idag ska vi prata lite om bloggar som ett möjligt marknadsföringsverktyg på nätet. För det är verkligen sant att en blogg kan bli ett fantastiskt och ett helt värdelöst sätt för dig att synas på nätet.

Förlåt, vad sa han? Sa han att det kan bli fantastiskt och helt värdelöst?

Ja, hur många bloggar läser du själv? Jag läser...ingen. Skälet är att de ofta är en orgie i ordet JAG och det är ju underbart för en person att få grotta ner sig i vilken frukost de åt och vad de egentligen anser om den senaste händelsen på löpsedlarna. Men är det bra marknadsföring? Är det inte snarare ett bevis på att de verkar ha lite för mycket fritid (usch vad jag är elak idag).


Så här känns de flesta bloggtexter för mig:

Jag vaknade tidigare än vanligt idag och tittade ut genom fönstret. Det snöar ute. Jag undrade om jag ska ta den blå eller röda mössan. Jag bestämde mig för jag skulle ta det beslutet lite senare. Oh, vilken succé det var igår på mötet. Alla kunder jublade. Härligt att vara så bra på det jag gör. Toppenhärligt! Nu har jag full fart framåt. Skönt med allt stöd jag får . Idag ska jag träffa en kund som jag ska hjälpa med massor av smarta grejor. Men först åt jag en ordentlig frukost. Fil, alltså egentligen A-fil. Jag gillar inte den vanliga filen längre. Den känns så fet. På tal om det så måste jag nog börja springa igen. Det var hur länge sedan som helst. Puh. Men hur ska jag hinna allt??? Det blev två smörgåsar med ost (eftersom leverpastejen var slut). Jag duschade och gav katten mat. Jag är verkligen förtjust i ordet jag och älskar att vara introspektiv och hoppas att ingen har märkt att den här bloggtexten innehåller ordet jag 19 gånger.

Hörs igen imorgon alla fans

P.S Jag valde den blå mössan till slutDet jag menar är att om en blogg ska fungera som ett verktyg så måste den ha minst det här:
 • En originell vinkel, en personlig ton och ett starkt innehåll som är riktat till målgruppen.
 • Den måste uppdateras ofta, helst varje dag eftersom det är hela idén med bloggandet.
 • Och viktigast:
 • Den måste stödja det du vill sälja och göra det på riktigt eftersom bloggen ska hjälpa dig att sälja saker (annars kan du ju starta en privat blogg och bara ha det kul med den).

 • Bloggande, och särskilt företagsbloggande ställer enorma krav på kreativitet och förmåga att leverera spännande saker som inte bara berör målgruppen utan också säljer på ett direkt eller indirekt sätt. Tufft jobb att ha varje dag.

  Eller vad tycker du?

  220 smarta tips som ger dig mer trafik på tre veckor

  Öka trafiken till hemsidan

  "Jag får faktiskt säga: Äntligen slut på svettiga nätter när man drömmer mardrömmar om att ramla ner i rankingen. Google är toppenbra som trafikmagnet men när man faller i rankingen (jag har gjort det flera gånger) så känner man sig som ett vilset barn utan att ha någon att fråga. Den här boken har hjälpt mig att ta tillbaka kontrollen."
  Helena Rosén, Stockholm

  ”Det som var bra med boken var det enkla, lättlästa upplägget – man kunde först snabbt skumma igen alla 220 förslagen och sedan lätt gå in lite djupare på de man tyckte vara lite extra intressanta – utan att behöva plöja igenom en massa kapitel, sidor osv. Boken hjälpte mig att hitta nya, kompletterande sätt att driva trafik än de jag själv kommit på – även om många sätt låter bra i teorin men i praktiken ändå kanske inte är så lätta att genomföra – av olika skäl – utan att det för den sakens skull är något fel med förslaget. Kort sagt – bra jobbat – en enkel lathund med ett ”stort” innehåll.”
  PeA Scotte, Scotten IT-consulting

  "Jag gillar formatet och att den är skriven på ett kort och koncist sätt, och inte innehåller en massa utfyllnad som böcker ofta brukar göra. Det behändiga formatet gör att det känns som en lättläst bok, vilket också visar sig när man börjar läsa. Tipset som jag framförallt har använt mig av, och som rättfärdigade hela bokköpet, är att göra min site mobilanpassad (61). Det här är en mycket bra bok med många inspirerande tips och idéer för dig som håller på att starta ditt företag och behöver komma igång med en site."
  Thomas Svensson, Åmotfors

  ”Jag lärde mig saker jag aldrig visste fungerade . Den har hjälpt mig förstå hur viktigt det är med SEO och sökord. Boken är bra, lättläst och bra som uppslagsbok.”
  Kent Markström

  ”Boken fräschar upp mitt kunnande och så brukar jag ge den i handen åt anställda som tycker att vi ska ha mera "häftiga grejer" på hemsidan. På detta sätt så kan jag mätta min sadistiska hunger när den som ville ha "häftiga grejer" börjar tveka på häftigheten och jag får säga: Det var ju det ja' sa'.
  Den är bra för nu har webbdesignern i grannen snott den - och jag tror knappast att jag ser den mera. MEN det är OK för han gör våra hemsidor (hoppas han har läst boken väl).”

  Mats Sandvik, T E T R I X

  ”Den fick oss att tänka på saker som vi inte tänkt på tidigare och kunde tillämpa tips från boken som vi inte kände till sedan tidigare.”
  Hanna D, Canvasbutik.se

  "Det är enkla tips som inte kostar småföretagaren någonting som hjälper till att få trafik genom enkla medel, tänk utanför boxen och gör det svåra enkelt."
  Martin Rimsberg, Viviere AB

  Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

  Om artikelförfattaren:

  Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

  Lägg gärna till mig som vän på Facebook

  Läs mer om den här sajten här

  Veckans samvetsfråga:
  När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


  Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
  Prenumerera gratis på månadsbrevet Internetaffärer här:

  Vill du göra bättre affärer på nätet?
  Du får gratis tips som hjälper dig som vill fånga in kunder på nätet, sälja direkt och få koll på det senaste.

  Internetaffärer har 17 000 glada läsare som satsar på internet som kanal för sina företag.

  Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av böcker om internet från Bokförlaget Redaktionen.

  Läs exempel på tipsbrevet Internetaffärer så du vet vad du får

  Fyll i din e-postadress i rutan
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

  Rivstart.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
  stefan@redaktionen.se | Sitemap